Konec septembra sta našo šolo obiskali učiteljici iz šole Institut Cubelles blizu Barcelone. Njuna šola je vključena v projekt Erasmus +, ki za namen poučevanja in usposabljanja omogoča strokovnim delavcem, da preživijo nekaj časa v tujini in si tako razširijo obzorje o izobraževalnih sistemih drugod po Evropi.

Učiteljicama Montse in Valerii smo v torek, 27. septembra, zaželeli dobrodošlico s kratkim glasbenim programom pod mentorstvom učiteljice Milene Urlep Rogl. Predstavnica skupnosti učencev, devetošolka Lana, je učiteljici nagovorila v angleškem jeziku, učenci Luka, Tilen in Tjan so zaigrali slovenske melodije na harmoniko, Apolonija na harfo, Gaja pa je ob spremljavi Nike in Metoda na kitari zapela slovensko pesem Za Slovenijo živim. Na naši šoli se učimo slovenščine, angleščine in nemščine, zato smo gostji pozdravili tudi v vseh teh jezikih. Učiteljica Urša Žužek je gostjama izrekla dobrodošlico še v španščini in  gostji sta bili nad sprejemom resnično navdušeni.

V času bivanja na Dobrni sta si ogledali našo šolo, kraj, spoznali učitelje, okusili pristno slovensko hrano, predvsem pa je bil njun namen obiska organizirati skupne aktivnosti za učence, ki bodo v marcu 2023 gostovali na naši šoli. V sklopu večdnevnega obiska bodo učenci spoznavali slovensko kulturo in hkrati predstavljali svojo, spoznavali tudi načine za spodbujanje trajnostnega in zdravju prijaznejšega načina življenja. Ob vsem tem pa utrjevali angleščino in tkali nova prijateljstva.

Učiteljici Montse in Valeria sta polni lepih vtisov odšli domov v četrtek, 29. septembra, nas pa veseli, da smo lahko v okviru obiska tudi mi pridobivali nove izkušnje in poznanstva.

Koordinatorica Jasmina Gojčič

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost