Pozdravljena, dekleta… V prilogi si preberite nekaj teorije o skoku v daljino*. Malo za motivacijo si poglejte spodnji povezavi…Oliver Batagelj – daljina: https://www.youtube.com/watch?v=mlByJKg1YoI

Gregor Cankar: https://www.youtube.com/watch?v=fcWLKL_JFJM

Zdaj pa na delo… Ogrevanje: 3 minute teka s preskakovanjem kolebnice, poskoki na mestu s kolebnico (3×20 ponovitev sonožni poskoki, brez medskoka, 3×20 samo po levi in 3×20 samo po desni nogi)

Na travi ali peščeni poti naredimo za odriv še: hopsanje s poudarkom na višini skokov, aritmično hopsanje (skok z odrivno nogo je dolg in visok, z zamašno pa kratek in nizek), tek s podarjenim odrivom na vsak 2., 3., 4., 5. korak, skoki čez nizke ovire (kar imate na razpolago…20-50cm) s 3, 5, 7 vmesnimi koraki, skoki v daljino s kratkim zaletom (3-5 korakov), skoke v daljino s povišanega odrivališča, doskok na zamašno nogo in skoke v daljino s povišanega odrivališča preko ovire ali vrvice. Posamezne naloge je potrebno izvajati lahkotno, s kontrolo gibanja in postopnim vlaganjem moči. Ker skakališče ni pravo, delajte odrive in doskoke bolj blago. Naredite, kar lahko. Bodite inovativne pri izvedbi in posnemite kakšno fotko.

Za konec se odpravite na krajši tek in naredite raztezne vaje za mišice nog. Pa uspešno vadbo…

Atletika_skok v daljino_teorija

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost