Lepo pozdravljeni.

V dneh, ko smo pouk preselili v svoje domove, bomo ostali v kontaktu preko spleta. Za vse dni naj velja, da bodite zunaj kar največ časa. Telesna aktivnost in svež zrak sta ključnega pomena za ohranjanje zdravja in dobro psihično počutje. Vreme nam je naklonjeno. Bodite aktivni na načine, ki vam jih omogoča domače dvorišče (koš, namizni tenis, gol, badminton, odbojka, trampolin, kolebnica, balinčki… vse kar pač imate na voljo). Ne družite se s sošolci, ker boste s tem največ naredili za zaustavitev tega virusa. Z vami pa je družina, z njimi se boste lahko pomerili v kakšni igri ali teku in se še bolj povezali. Želim vam, da ostanete zdravi in si s športom krajšate čas, da se potem spet vidimo, polni kondicije, v šoli. Za vsako uro športa vam bom poslala kakšen video, povezavo in navodila za uro, ki jo izvedete doma. Če kaj za vas ni izvedljivo, bodite športno aktivni na drugačen način.

Vse dobro, Nevenka Tratnik

Šport, 7. razred (fantje in dekleta), sreda, 18. 3. 2020

Sreda je dan za odbojko. Poiščite žogo, ki bo primerna za vaje. Najprej si preberite teorijo o odbojki * (do vključno spodnjega servisa, ostalo ni potrebno). Premislite o svoji igri in o napakah, ki jih delate… s pomočjo razlage v prebranem tekstu jih boste poskusili odpraviti.

Odbojka. Ogrevanje pred igro…poglejte si spodnja video posnetka ogrevanja dveh ekip in izberite 10 vaj, ki bi jih vi delali za ogrevanje. Na list papirja si jih zapišite in na kratko skicirajte, da mi jih boste znali pokazati, ko se spet vidimo.

https://www.youtube.com/watch?v=vYkigD3ASO8

https://www.youtube.com/watch?v=FJReDs2qIy0

Vaje sedaj tudi naredite in se z njimi dobro ogrejte.

Ponovite zgornji in spodnji odboj ter spodnji servis.

Na koncu naredite vaje za raztezanje in sproščanje.

Odbojka_teorija

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost