Lepo pozdravljeni.

Za nami je prvi teden šolanja na daljavo. Veliko vas je že poslalo nazaj izpolnjene tabele, ki sem jih poslala na maile vaših staršev. Tisti, ki tega še niste storili, naredite to prosim še danes. Vidim, da ste aktivni na razne načine. Ker znajo stvari še trajati, prosim da redno in sproti pošiljate nazaj dogovorjeno, saj je to vaše »potrdilo o prisotnosti pri uri«. Bodite aktivni, a pazite nase in se držite navodil glede varovanja zdravja. Za vsako uro športa vam bom še naprej pošiljala teorijo, kakšen video ali povezavo in navodila za uro, ki jo izvedete doma. Vse dobro, Nevenka Tratnik

Preberi teorijo: Kros

Kros je najbolj prvinska atletska disciplina, saj tek poteka na odprtih progah, kot so travniki, gozdovi in zemlja. Tekmovanja potekajo v individualnih in ekipnih disciplinah na razdaljah vsaj 4 km. Uspešni tekmovalci v krosu pogosto tekmujejo tudi v teku na dolge proge. Crick Run v Angliji leta 1838 je prvo dokumentirano tekmovanje v krosu. Šport je postal popularen v Veliki Britaniji, nato še na ameriških šolah, kar je pripeljalo do prvega mednarodnega prvenstva v krosu leta 1903. Prvo svetovno prvenstvo v krosu je potekalo leta 1973 in pomeni najvišjo tekmovalno raven krosa. Vsako leto poteka tudi več celinskih tekmovanj, kot so azijsko prvenstvo v krosuevropsko prvenstvo v krosusevernoameriško prvenstvo v krosu in južnoameriško prvenstvo v krosu. Šport je ostal prisoten tudi na šolskem nivoju, predvsem v Združenem kraljestvu in ZDA. Čeprav tekmovanja v krosu niso več olimpijski šport, del olimpijskega progama so bili med letoma 1912 in 1924, so še vedno prisotni na olimpijskih igrah kot del modernega peteroboja od leta 1912. Ena od različic krosa je gorski tek, ki vsebuje večje strme dele proge kot dodaten faktor tekmovanja. Orientacijski tek je prav tako podoben krosu, le da vsebuje še dodatni faktor orientacije.

Potrebuješ športna oblačila ter športne copate za naraven teren. Oglej si video spodaj.

Pravilna tekaška tehnika: https://www.youtube.com/watch?v=OXsHvZp-8Vo&t=4s

Zdaj pa akcija… Ogrej se z vajami iz video posnetka in se odpravi na tek. Teči 20 minut v naravi in na koncu naredi raztezne vaje, ki si jih videl/a na posnetku.

Uspešno vadbo…

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost